03 oktober

CO2logic's CO2 Neutral Company label erkend als bewijs van “voorbeeldigheid” door Brussel Economie en Werkgelegenheid

Het CO2 Neutral Company label, beheerd door CO2logic en gevalideerd door Vinçotte als onafhankelijke derde partij auditor, is nu erkend als bewijs van “Voorbeeldigheid” door Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Het CO2 Neutral Company label van CO2logic helpt bij het versterken van acties die door toonaangevende bedrijven worden ondernomen om hun CO2-voetafdruk te berekenen en te verkleinen, en de resterende uitstoot aan te pakken door de financiering jaarlijks naar gecertificeerde CO2-credits te leiden.


Het label heeft specifieke vereisten waaraan bedrijven moeten voldoen, die zijn geïnspireerd op het GHG Protocol en SBTi. Het label wordt het eerste jaar gevalideerd en daarna ten minste elke 3 jaar door ge-audit door Vinçotte als een onafhankelijke derde partij. Dit voegt een extra laag van geloofwaardigheid toe aan het label, vooral omdat de eisen op het gebied van klimaatactie en green claims blijven evolueren.

Voorbeeldigheid

In maart 2022 lanceerde de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de strategie “Shifting Economy” met als doel koolstofneutraliteit te bereiken tegen 2050. De kern van deze strategie is het concept van “maatschappelijk en milieuvriendelijk ondernemen”, dat aansluit bij internationale normen zoals de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en de taxonomie van duurzame activiteiten van de Europese Unie.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft op basis van deze richtlijnen criteria opgesteld om lokale bedrijven die blijk geven van een uitmuntende sociale en milieuverantwoordelijkheid aan te moedigen en te erkennen. Wie aan deze richtlijnen voldoet, wordt erkent als "voorbeeldig".

Na een grondige evaluatie van de protocollen en processen van het CO2 Neutraal label, heeft Brussel Economie en Tewerkstelling de labels Company, Site en Headquarter van CO2logic erkend als bewijs van voorbeeldigheid wat betreft milieuverantwoordelijkheid.