Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
aug08

Waterstof heeft in vergelijking met aardgas een aantal eigenschappen die het gevaarlijker maken. De risicoanalyse is hier dus uiterst belangrijk. Gezien het hoge risico moeten alle scenario’s waarbij er iets kan misgaan worden bekeken en afgedekt.

Meer lezen
aug08

Vinçotte ondersteunt ondernemingen bij de opmaak van een omgevingsvergunningsaanvraag en bij voorbereiden en uitwerken van studies die aan die aanvraag voorafgaan. Hierbij gaat het onder meer om een omgevingsveiligheidsrapport of aanvullende milieu- en veiligheidsstudies.

Meer lezen
jun24

Op woensdag 25 mei en donderdag 2 juni organiseerden we onze Industry Day in Antwerpen en Gembloux waarop alle nieuwe NDO technieken getoond werden. Heeft u het event gemist dan kan u hier de aftermovie bekijken!

Meer lezen
mei31

IKO zet volop in om steeds meer gerecycleerd materiaal te verwerken in hun isolatieplaten met behoud van technische eigenschappen om innovatieve en duurzame oplossingen aan te bieden. Om dit te kunnen aantonen nam IKO Vinçotte onder de arm en werd er beslist om te werken volgens de ISO 14021 standaard voor milieulabels en milieuverklaringen.

Meer lezen
mei30

Op woensdag 25 mei organiseerden we onze Industry Day in Antwerpen waarop alle nieuwe NDO technieken getoond werden. Heeft u het event gemist dan kan u hier alvast enkele foto's bekijken. De aftermovie volgt! Spijt dat u er niet bij was? Kom dan nu donderdag 2 juni naar Gembloux waar we onze tweede Industry day organiseren. Schrijf u onderaan deze pagina in.

Meer lezen
apr20

Na een onderbreking om voor de hand liggende redenen organiseren we dit jaar opnieuw een Industry Day waarop u alle nieuwe NDO technieken kan ontdekken.

Meer lezen
mrt03

Water-link werkt samen met Suivo om alle voertuigen, machines en gereedschappen in kaart te brengen en op te volgen. Omdat ongeveer 2600 van deze assets periodiek gekeurd worden door Vinçotte bleek al snel dat door een slimme koppeling met de MyVinçotte / Digi-Tags omgeving enorm veel administratieve tijd bespaard kan worden.

Meer lezen
feb28

Een verborgen kampioen, zo kan je Barias zeker noemen. Barias, KMO van het jaar 2021, helpt bedrijven met het verpakken en opslaan van gekoelde voedingsproducten voor wereldwijde export.

Wanneer je als bedrijf in de voedingssector actief bent, is kwaliteitscontrole een hoogste prioriteit en we zijn als Vinçotte dan ook trots dat we Barias al jaren mogen bijstaan in het verzekeren van hun kwaliteit.

Meer lezen
okt15

We zien meer en meer elektrische voertuigen in het straatbeeld opduiken. Daarom zullen er in de meeste gevallen extra maatregelen genomen moeten worden in gebouwen. De huidige brandveiligheidsvoorschriften zijn namelijk gebaseerd op het stallen van traditionele voertuigen met verbrandingsmotor en de aanwezige preventiemaatregelen zijn dus niet voldoende voor de specifieke brandrisico’s van elektrische voertuigen.

Meer lezen
okt12

In dit kort filmpje hoort u meteen van onze collega's zelf wat de voordelen zijn van een opleiding bij Vinçotte zelf te volgen.

Meer lezen