Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jul30

Denys toont door de snelle implementatie van deze nieuwe norm dat de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers hoog in het vaandel gedragen wordt. Vinçotte deed een audit, zag dat het goed was en schreef het certificaat uit.

Meer lezen
jun27

Nog te vaak worden arbeidsongevallen veroorzaakt door (verkeerd gebruik van) machines. Vinçotte helpt u bij het voorkomen van risico’s en het treffen van beveiligingsmaatregelen.

Meer lezen
jun20

De afgelopen jaren werd de wetgeving rond energiebesparing in gebouwen vaak aangepast. Moet u nu een energieaudit laten uitvoeren? En zo ja, welke dan en wanneer? Bent u het overzicht ondertussen kwijt? Geen probleem! Wij zetten alle richtlijnen voor u op een rij.

Meer lezen
jun12

45 % van de dodelijke arbeidsongevallen zijn verkeersongevallen. Dat dit dringend aangepakt moet worden, vindt Keolis Belgium ook. Keolis Belgium verzorgt het professioneel vervoer van personen, meestal met bussen, en heeft 43 filialen in België. Vinçotte deed er reeds verschillende audits om de eisen van de norm ISO 39001 af te toetsen en schreef het bijhorende certificaat al uit voor 22 Keolis-filialen.

Meer lezen
jun04

Vinçotte zorgt voor de periodieke keuringen van de hef- en hijstoestellen en toebehoren van ENGIE Fabricom, een onderneming van de ENGIE-groep die multitechnische installaties ontwerpt, realiseert en onderhoudt. Om een overzicht te behouden van alle toestellen op verschillende locaties ontwikkelde ENGIE Fabricom een RFID-tagging programma met bijhorende software. Vinçotte zag meteen de voordelen in deze manier van werken en we integreerden deze software in ons systeem. Het resultaat?

Meer lezen
mei18

Op 21 juni 2018 organiseert Vinçotte een studiedag rond e-Mobility in Wallonië. Info enkel beschikbaar in Frans.

Meer lezen
mei15

De recent gepubliceerde ISO-norm 45001 vervangt de OHSAS 18001 en bevat de vereisten voor een goed veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem. Na de overgangsperiode van drie jaar moet deze nieuwe norm geïmplementeerd zijn. U weet niet hoe hieraan te beginnen? Geen probleem! Vinçotte kan u helpen.

Meer lezen
apr25

Elke 60 seconden wordt er bij Volvo Car Gent een nieuwe wagen geproduceerd. De efficiëntie van het productieproces is essentieel om dit ritme te kunnen aanhouden. Dankzij de thermografische metingen van Vinçotte worden potentiële toekomstige problemen tijdig opgespoord. Downtime wordt hierdoor zo goed als uitgeschakeld.

Meer lezen
apr19

Wanneer we een beveiliging willen opzetten die werknemers beschermt tegen vallen vanop een grote hoogte, zitten we vaak met een mengeling van losse en vaste onderdelen. Bedrijven zullen hun arbeiders een harnas meegeven, onbetwistbaar een persoonlijk beschermingsmiddel. Maar zo’n harnas moet, middels een reeks verbindingsstukken als karabijnhaken, valstopblokken, vanglijnen al dan niet voorzien van dempers… vastgehecht worden aan een stabiel onderdeel van de constructie, zoals een haak, een oog of een permanente stalen levenslijn. En waaronder vallen deze laatste nu: zijn het persoonlijke dan wel collectieve beschermingsmiddelen?

Meer lezen
apr11

28 april is de werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk.

Meer lezen