Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
nov12

Op 5 december is Vinçotte aanwezig op de Prenne in Kortrijk Xpo. De Prenne is een vakbeurs waar u als preventieadviseur kan netwerken, ervaringen deelt en u bijschoolt. Breng die dag zeker een bezoekje aan onze stand nr.30 in de Commercial Corner. Onze experten beantwoorden graag uw vragen op vlak van inspectie, certificatie, conformiteitsevaluatie en opleidingen.

Meer lezen
okt30

Van 17 oktober tot en met 5 november 2017 kan iedereen zijn mening geven over het energielandschap van de nabije toekomst via een grootschalige enquête.

Meer lezen
okt28

Alles onder controle. Vinçotte zorgt voor een veilige vlucht!
Afspraak Antwerp Expo tot en met 12 november

Meer lezen
okt25

Zet u straks het nieuwe jaar goed in? Als het van Vinçotte Academy afhangt wel! Op 1 januari 2018 opent het in Vilvoorde een heus nieuw Technical Training Center.

Meer lezen
sep20

Op 19 september werd door Agoria de 9de award van de preventieadviseur van het jaar uitgereikt. De winnaar van de award 2017 is Kirsten Vanleeuw, preventieadviseur Borealis te Kallo. Alvast een dikke proficiat aan Kirsten!

Ook bij Vinçotte dragen we veiligheid hoog in het vaandel. We helpen je graag verder met preventie-analyses in je bedrijf.

Meer lezen
aug20

Fabrikanten die een milieuboodschap of – label willen aanbrengen op de bouwmaterialen die ze verkopen, moeten de milieu-impact van die producten laten opnemen in een publieke databank van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Aan elke opname gaat een verificatie vooraf, uitgevoerd door een objectieve derde partij. Vinçotte werd door de FOD erkend voor het uitvoeren van deze taak.

Meer lezen
jun22

Op 25 april 2014 werd het decreet betreffende de omgevingsvergunning bekrachtigd door de Vlaamse Regering, een mijlpaal in de geschiedenis van de Vlaamse milieuwetgeving. Daarna was het wachten tot 27 november 2015 op het uitvoeringsbesluit. De publicatie in het Belgische staatsblad liet echter op zich wachten maar op 23 februari 2016 was het eindelijk zo ver. We lazen dat de milieuvergunning, en daarmee VLAREM I, op 23 februari 2017 definitief in de geschiedenisboeken zou verdwijnen.

Meer lezen
jun22

Traxio, de Belgische federatie van de mobiliteitssector, heeft drie gloednieuwe kwaliteitslabels in het leven geroepen. Met de Traxio Certified-labels kunnen verkopers van tweedehandswagens, takeldiensten, garagehouders en carrossiers voortaan hun beroepsernst en vakmanschap in de kijker zetten bij consumenten. Voor de grondige kwaliteitsaudits rekent Traxio op de expertise van Vinçotte.

Meer lezen
jun21

In Middelkerke landde op 19 juni een uniek kunstwerk ... ‘De Straalvogel’ is een vliegtuig van negen meter lang dat volledig uit gerecycleerde materialen is gebouwd. De naam doet misschien een belletje rinkelen want de Straalvogel komt uit de koker van Jef Nys, de geestelijke vader van Jommeke. Vinçotte stond in voor de veiligheidscontrole en nodigt jou uit om het kunstwerk zelf te ontdekken!

Meer lezen
jun14

Op zoek naar een opleiding HS om in reële omstandigheden de juiste handelingen te trainen, de juiste vragen te stellen en in alle veiligheid te interveniëren? Zoek niet langer en schrijf meteen in!

Meer lezen